Service

Graag zetten wij voor u een stapje extra.

DSC_4116U goed voelen begint bij de basis: uw voeten. Dat merkt u pas wanneer u last van uw voeten krijgt. Als lopen even niet meer vanzelf gaat, ontdekt u hoe belangrijk uw voeten eigenlijk zijn. Wist u dat veel problemen  in het lichaam vaak hun oorsprong bij de voeten vinden? Pijnlijke knieën, rugklachten, heupklachten en zelfs vermoeidheid worden vaak veroorzaakt door de voeten. Dat is eigenlijk heel logisch….. Als u uw houding aanpast of anders gaat bewegen raakt uw lichaam uit balans met alle gevolgen van dien. Wij hebben ruime keuze in moderne,  leuke schoenen voor steunzolen in diverse wijdte maten.

Wanneer passen schoenen goed?
Deze vraag is niet makkelijk te beantwoorden, maar de juist passende schoenen bij voeten vinden is lastig. Schoenen passen wanneer de hielen achter in de schoenen opgesloten zijn door middel van een sluiting, zodat de voeten niet kunnen schuiven. Dit mag echter niet veroorzaakt worden door een te smalle schoen ter hoogte van de bal van de voet en al helemaal niet door een schoen waarbij de tenen de voorkant raken. Zittend moeten de schoenen 10 mm langer dan de langste teen zijn, staand minimaal 5 mm, omdat tijdens het afwikkelen de  voet nog langer wordt.

U begrijpt dat dit een lastige opdracht is. Het wordt dus ook een stuk makkelijker wanneer de voeten door middel van veters achter in de schoenen gehouden kunnen worden. Tevens is de kwaliteit van schoenen bepalend. Wanneer een schoen in de hiel slap is, zal de fixatie van de voet achter in de schoen moeilijk, zo niet onmogelijk zijn. Vandaar het wat hogere prijsniveau van de betere confectiesector.

Bij Zijlstra Schoenen bent u verzekerd van een vriendelijk onthaal en deskundig advies. Maar daarmee houdt onze service niet op. Ook nadat u uw schoenen bij ons heeft gekocht staan we voor u klaar. Komt u gerust langs als er eens iets is. Wij zijn er voor u. In de winkel vindt u verschillende onderhoudsprodukten waarmee u uw schoenen goed kunt onderhouden.

Goed onderhoud verlengt de levensduur van uw schoenen.